Цитата дня:

Бог намагається наповнити тебе надією і сподіванням так, щоби насіння, яке Він висіяв, проросло і щоб ти зібрав добрий урожай.
Джоел Остін.
  • Прохання про молитву

    Валя 13.09.2017 06:33
    За навернення
    Прошу допомогу у молитві за мою дочку Світлану за навернення до дітей та Господа Бога нашого. Допоможіть ...

    Детальніше...

     
  • Прохання про молитву

    Іван 07.09.2016 19:24
    за мою покійну матір
    прохання про молитву СЛАВА ІСУСУ ХРИСТУ! уклінно прошу помолитися за мою покійну матір Марію. з ...

    Детальніше...

Поставити нове питання

Святі Тайни

  • чому однi священники кажуть що перед Святим Причастям пiст 1год. а iншi-2гогд?
  • через який час пicля Причастя можна iсти ?
  • Чи є сповiдь (Святе Причастя) вiрних УГКЦ ,з певних обставин проведених в УПЦ (РКЦ) святотацькими i чи не потрiбно потiм повторити в цих же обставинах сповiдь в ГКЦ священника?
  • Чи може ( і як правильно) сповідатись- німий(такий ,що втратив голос) християнин?Дякую.
  • Чи має право жінка, не маючи з чоловіком церковного шлюбу, а тільки розпис в заксі, ходити до церкви, приступати до сповіді і причащатись?
  • Чи може священник сповідати ,якщо він уже попоів?(А якщо ні то кого можна кликати на сповідь до потребуючого ввечері чи вночі?)
  • Слава Ісусу Христу! Скажіть, будь ласка, що має знати пара до заручин? Які в неї обовязки?
  • Чи є дочка троюрідного брата мені близькою родичкою? Чи не буде гріхом одружуватись з нею?
  • Cкажіть, будь-ласка, чи може моя похресниця (яка є моєю двоюрідною сестрою)стати хрещеною мамою моїй дитині? Чи розмови про неможливість цього - лише забобони?
  • Розкажіть ,як правильно робиться Оповідь в церкві про намірення шлюбу: в тій самій церкві, що будуть брати шлюб ,чи можна в одному місці проголошувати Оповідь (в Надвірній) ,а шлюб брати в іншому місці ( в Дорі).
  • Слава Ісусу Христу! Я із незаможної сім"ї. Давно живу на свої кошти. Зустріла людину, з якої планую одружитися, але без гучної забави, через фінансові труднощі, тільки в колі батьків. Чи можна вінчатися без фати, у звичайному вишитому одязі. Що обов"я
  • Отче ,а чи можна в Страстну Пятницю освячувати хату (машину) ?
  • Чи може приймати Святе Причастя чоловік який одружився на розведеній (перебувала у шлюбі) жінці?Чи може такий чоловік отримати шлюб самий?А також якщо попередній шлюб у жінки буде уневажнено ,чи дадуть шлюб новій парі (жінці вдруге),чи може тоді і без шл
  • Питання до наших священників ,просим проголосити ,чи можна отримати повний відпуст (у Ювілейному році) у Надвірнянських церквах?
  • Отче ,якщо я йду на Службу Божу в той самий день на 8-00год. і на 18-00год то чи можна знову приймати Святе Причастя? Коли починається другий день у Церкві?
  • Слава Ісусу Христу! В мене така ситуація: я неодружений, полюбив дівчину, яка розведена, має дитину, але церковного шлюбу не було. Чи можна мені брати шлюб? Чи можливо це вже гріх...! Як до цього ставиться церква?
  • Мій син хоче поіхати на СДМ в Краків . Яка очікується вартість такого паломництва?
  • Чи потрібно сприймати повчання священика після сповіді як слова Самого Христа?
  • Про Святе Таїнство Єлеопомазання (Соборування)

Різне

  • Слава Iсусу Христу! Прошу вiдповiсти: 1.Скiльки в м. Надвiрна є церков i богослужбових каплиць УГКЦ де вiдправляються Богослужiння i хто з священникiв є iх настоятелями? 2. Чому в Надвiрнiй нi в однiй церквi не проводиться Собо
  • чому не має вiдповiдi на моi запитання?
  • Чи можна в Спасівський піст вживати м'ясо, йти на шашлики?
  • Слава Ісусу Христу.Чи існує (і чи є канонічним) в нашій УГКЦ традиція задзвонювати в дзвіночки паламарем (чи хлопчиками що прислуговують) після приймання Святого Причастя під час Божественноі Літургіі кожним парафіянином парафіянином.Чи практикується ц
  • Скажіть будьте добрі отче,як людині яка хоче помолитись за своїх недоброзичливців (ворогів) правильно написатив в інтенції на Службу Божу "За здоровя"ворогів: їхні імена,і ЧИ МОЖНА В КІНЦІ ПРИПИСУВАТИ: "...і за всіх ворогів видимих і не видимих"?Аджи не з
  • Слава Ісусу Христу! в мене непроста ситуація. у мене є троюрідний брат з яким я до 2015 року тісно неспілкувалася,тобто дружніх і родинних стосунків у нас небуло. тільки от минулого року ми домовилися про зустріч. після зустрічі ми зрозуміли що у нас є по
  • Слава Ісусу Христу! Розтлумачте, будь ласка, чи потрібно казати правду хворій людині про реальний стан її здоров'я, якщо завідомо відомо, що така правда 100% спричинить різке погіршення її здоров'я, важкі напади хвороби, глибоку депресію, оскільки є пробл
  • Христос рождається! От. Микола,а чи не плануєте Ви телепередачу(зустріч)"Шлях до істини"із от. Василієм (із Перегінська),чиі з іншим священником-екзорцистом?
  • Христос рождається! Мені ганьба ставити таке питання своєму священнику , тому звертаюся до Вас. Запитання моє дуже складне, але надіюсь на відповідь.Мені 60 років, дружині-57. Бог дав нам сили зберегти до нині велике кохання, потяг одне до одного. Ми так
  • Хто і коли тепер править у каплиці в лікарні?
  • Чи може бути пияцтво (посуті алкоголізм )колишнього чоловіка(ми розвелись),бути поважною причиною для уневажнення церковного шлюбу?Дякую!
  • порадьте, яку можна читати молитву . я учитель, почала боятися проводити уроки, щось читати перед дітьми, відчуваю панічний страх. не хочу звертатися до бабок, а до свого священика соромно звернутися.
  • В стані розпачу була дана клятва на життя близької людини...сама клятва-це вже є гріхом, а у випадку порушення її - це ще й зашкодить близькій людині???
  • Скажіть ,а чи входить в обовязки прес-секретаря Надв. деканату от.Михайла (Паньківа )більш -менш вчасно надавати відповіді на сайті по запитанням відвідувачів?
  • А які села належать до Надвірнянського та Пнівського деканату?
  • Слава Ісусу Христу, Отче.Ми недавно купили земельну ділянку, на якій стояв фундамент від будинку попереднього власника. фундамент ми зруйнували, і не знаємо чи можна на тому самому місці закласти фундамент під свій будинок. усі радять будувати на іншому
  • Слава Ісусу Христу! Потребую Вашої допомоги.Останнім часом почали дуже сильно сваритись з дружиною(в подружжі 1 рік), великою причиною є її батьки у котрих ми живемо, так як змоги купити своє не маємо.Вони завжди хочуть вчити як жити, при чому чиїсь думк
  • Які офіційні паломницько -відпустомі місця є в нашій КЧЄ?
  • Чи є монастир у с. Дора загальним відпустовим місцем?
  • Слава Богу! Можна розписуватися в суботу,або в парні числа?
  • Як українська греко-католицька церква сприймає такі поступки людей:застиляння дзеркал простинями ;зупинка годинника;ховання портретів та ін.-коли вдомі є похорон?
  • Пане декане,от.Андрій чи можна би було дізнатись в яких Храмах нашої єпархії (деканату) відкриті "Двері милосердя" і які місця єпархії є відпустовими місцями Ювілейного Божого МилосердяМилосердя? Як правильно мають скористати наші парафіяни УГКЦ з Ювілейн
  • Слава Ісусу Христу. Скажіть будь-ласка, чи можна робити 2 весілля одного року і в одній сім’ї.
  • Христос раждається! Розясніть ситуацію ,чи може молода жінка ( 25 років) після двох років житя у цивільному шлюбі йти на служіння монахинею в жіночий монастир?
  • Чи можуть отче вірні УПЦ КП приймати участь у Богослужіннях УГКЦ (Надвірнянського Собору) , а також сповідатись та приймати Святе Причастя?
  • Розясніть мені отче : для чого на "Тайній Вечері " зображати і прославляти Юду Іскаріотського ,якщо він зрадив Христа?
  • Приносити на день народження непарну кількість квітів в букеті ,а на похорон парну ,сисе такі нарона традиція чи так має бути?
  • Батюшка ! А в те дни когда строгий пост рибку кушать можна? Спасибо !
  • Моя знайома сімя з Надвірноі хоче перейти з УПЦ КП в нашу УГКЦ . Що для цього треба зробити? Чи потрібно про це говорити на сповіді ( розмові ) священникам ?
  • Цікаво, як іде по ієрархіі в Богопосвячених осіб в нашій церкві від : паламаря,дяка і далі . . . . . . . . . . . . . . до Святійшого Отця Папи Римського?
  • Чому нашу церкву (УГКЦ) так ненавиділи совіти і заборонили,а навіть "баптистів " не трогали і іхних дітей не брали до войска?
  • Христос Воскрес !!! Отче. підкажіть, будь ласка, де можна зцілитися від ворожби. Це не припущення. Це доказано. Дякую.
ShoppingASEhandelASErhvervIndexDKServiceIndexDK