Цитата дня:

Ви можете самотужки плавати у відкритому морі цього життя від кризи до кризи обо плавати з Богом, який не лише знає спосіб упоратися з хвилями, а й ними керує. Він провадитиме Вас у будь-яку пору року, і з Ним Ви ніколи не зіб'єтеся на манівці.
Біл Гайбелс.

Цікаве

Страждання Ісуса Христа. Було це чи не було?

Дві тисячі років вже промайнуло, а люди все ж роздумують: як, за що і чому Його розіп'яли? Одні кажуть: через заздрість, інші - через фатальний збіг обставин, треті взагалі вважають, що у всьому винен Він Сам: зійшов би з хреста, і не було б мук. А можливо, це все - плід чиєїсь фантазії, так би мовити, хворої уяви?

Дорогий друже! Це не вигадка. Це - факт, який підтверджується вченими, істориками, археологами і навіть, як ми побачимо, - медиками. Це є гірка, жорстока правда, виконання Богом пророцтв про нас. Бо ми всі згрішили. І з цієї причини повинні були померти жахливою смертю. Проте Христос нас спас, захистивши Своїм тілом.

Люди, які мають хоч трішки совість, вжахнуться, читаючи це дослідження; безсовісні - посміхнуться. Але й у них, ймовірно, щось йокне, в серці, і болем відгукнеться, коли вони знайдуть в собі силу і мужність прочитати правду про те, як Він помирав...

Кров його на нас і на наших дітях...

«Кров його на нас і на наших дітях» (Мт. 27,25)

У всій Всесвітньої історії ми не знайдемо жодного народу, на долю якого випало б стільки бід і нещасть, як на євреїв. Тотальні гоніння на цей народ здійснювали римляни і візантійці, араби і турки, іспанці і французи, англійці і німці, і т. д. Їх гнали і знищували представники багатьох ідеологій. Їх гнали і женуть на протязі ось вже практично 2000 років і в кожній країні, від Нової Зеландії до Великобританії, існують антисемітські організації. Євреїв знищували і гнали тільки за те, що вони євреї. Чому?!

Симфонія Страсної Седмиці

Страсний понеділок

Читається уривок про подію, що відбувався за містом, на схилі Оливної гори - бесіда Господа з учнями (Мт. 24,3-35). Як відомо, Оливна гора розташована навпроти стародавнього Єрусалиму і з неї відкривався дивовижний вид на Єрусалимський храм. Вони сиділи на схилі, дивилися на місто, і Господь, вказавши їм на Храм, сказав, що дуже скоро від цієї будівлі не залишиться і камінь на камені. Тоді це було дуже важко уявити, бо Храм був тільки недавно відбудований царем Іродом. Господь провів з учнями тривалу бесіду про кінець світу. Ця тема для Страсної седмиці надзвичайно важлива. Вона проходить через всі дні Страсної седмиці. Чому? Бо перед Своїм відходом Господь хотів, щоб учні краще запам'ятали, що буде, коли Він прийде вдруге. Він неодноразово попереджає в ці дні про події Свого другого пришестя, тому всю Страсну седмицю співаються напіви, пов'язані з другим пришестям Господа. Тропар "Ось Жених гряде опівночі" співається три перші дні. Можна сказати, що євангельське читання понеділка розкриває цю тему на всю Страсну Седмицю.

ПАПА ВИГОЛОСИВ СВОЮ ПРОГРАМУ, А МИ Й НЕ ПОЧУЛИ?

Практично з самого моменту обрання кардинала Хорхе Маріо Бергольйо Наступником Святого Петра ЗМІ з небаченим захопленням почали описувати скромність, вбогість і невибагливість нового Папи. «Він відмовився їхати в лімузині. Він відмовився від золотого хреста, а перстень Рибалки просив зробити з позолоченого срібла. Він не взув червоні мешти, а лишився у своїх старих. Він зменшив площу своїх апартаментів. Він відмовився від трону», – такі повідомлення і месиджі зранку до пізньої ночі сповнювали світовий медіапростір.

ShoppingASEhandelASErhvervIndexDKServiceIndexDK