Цитата дня:

Кожна людина покликана бути сяйвом Божої слави.
Владика Венедикт (Алексійчук).

День покаяння, посту і молитви за Україну!

Дорогі брати-християни, в цей тяжкий для нашого народу час, коли стільки людей зазнали на собі насилля і наруги, коли під загрозою є наші громадянські і релігійні права, я звертаюся до всіх, в кого є жива віра в Ісуса Христа і пошана до Його Слова, не будьмо байдужими!!! Байдужість — це і є літеплість, яку Господь гостро засуджує: “Я знаю діла твої, що ти не холодний, ані гарячий. Якби то холодний чи гарячий ти був! А що ти літеплий, і ні гарячий, ані холодний, то виплюну тебе з Своїх уст...’’(Об'явлення 3:15,16)
Мені прикро, що в теперішніх умовах, коли є стільки людських жертв, стільки страждання і болю, стільки ненависті, знаходяться люди (говорю без жодної краплі осудження, а лише зі співчуттям і болем серця), які декларуючи свою віру в Христа, водночас залишаються духовно байдужими: не моляться, не постять за мир і Божу перемогу в нашій країні і взагалі стоять осторонь, продовжуючи свій звичайний ритм життя. Мені прикро, що нерідко сіль землі вже звітріла...

“Сплячий, вставай, і воскресни із мертвих, і Христос освітлить тебе!”(Еф. 5,14)

Я запрошую всіх християн до духовної боротьби, не проти тілі і крові, а проти духів злоби, проти ненависті, насильства, деспотизму. Саме до цього запрошує нас апостол Павло: “Нарешті, мої брати, зміцняйтеся Господом та могутністю сили Його! Зодягніться в повну Божу зброю, щоб могли ви стати проти хитрощів диявольських. Бо ми не маємо боротьби проти крови та тіла, але проти початків, проти влади, проти світоправителів цієї темряви, проти піднебесних духів злоби. Через це візьміть повну Божу зброю, щоб могли ви дати опір дня злого, і, все виконавши, витримати”. (До Ефесян 6:10-13)
І наша зброя — це покаяння, піст і молитва. Саме завдяки цим засобам ізраїльський народ на сторінках Старого Завіту неодноразово отримував перемогу над ворогами. Прийшов час і нам вдатися до сили Божої, просити Його втрутитися в хід нашої історії.
Як лідер спільноти “Благословення” я оголошую 24 січня 2014 року, п'ятницю, днем покання, молитви і посту за Україну у спільноті “Благословення”.
Як голова Об'єднання Католицьких Спільнот я оголошую 24 січня 2014 року, п'ятницю, днем покання, молитви і посту за Україну в Об'єднанні Католицьких Спільнот.
Як відповідальний за Львівську філію Школи Марію я оголошую 24 січня 2014 року, п'ятницю, днем покання, молитви і посту за Україну у Львівські філії Школи Марії.
Як християнин запрошую всіх християн доєднатися до цієї духовної боротьби.
Прошу Вас у цей день відкласти (по можливості) свої справи і
1)    взяти піст (хто який може, наприклад хліб і вода);
2)    каятися і перепрошувати Бога за свої особисті гріхи і гріхи цілого народу;
3)    ревно і витривало молитися за долю народу, за Боже втручання у нашу історію;
4)    примиритися з Богом у Тайні Покаяння і прийняти Святе Причастя в намірі України.
Щоб почати це робити, не потрібно чекати аж п'ятниці. Заохочую всіх розпочати покаяння, піст і молитву так швидко як тільки зможете. Однак 24 січня 2014 року має стати особливим часом нашої єдності, спільної молитви і посту. Запрошуйте усіх свої рідних, друзів, знайомих-християн до цієї духовної боротьби, поширюйте цю інформацію в соц. мережах, на інтернет- сайтах...
Сьогодні прийшов час, щоб ми публічно задекларували і засвідчили наше покладання на Бога і наше звернення до Нього по допомогу через покаяння, піст і молитву. Христос казав: “І не запалюють світла та й не ставлять його під посудиною, лише на свічник, і воно світить усім у хаті. Так нехай світить перед людьми ваше світло, щоб вони, бачивши ваші добрі вчинки, прославляли вашого Отця, що на небі” (Мт.5:15-16).
Запрошую засвідчити свою духовно позицію, зареєструвавшись на сайті www.blagoslovennva.org як учасника Дня покаяння, посту і молитви за Україну. Запрошую реєструватися як окремих осіб, так і цілі групки та спільноти.
Всіх лідерів спільнот, лідерів вечерників, аніматорів малих груп, відповідальних за служіння щиро прошу якнайшвидше донести цю інформацію до людей у ваших середовищах.

З    любов'ю і молитвою,
лідер спільноти “Благословення” та
голова Об'єднання Католицьких Спільнот,
Орест Григорчак

 

 

 

Залишайте свої коментарі

0 / 300 Обмежання символів
Ваш текст повинен бути між 10-300 символів
  • Коментарів немає
ShoppingASEhandelASErhvervIndexDKServiceIndexDK