Цитата дня:

Бог, пропонуючи Своє прощення, радіє.
Біл Гайбелс.

В УПЦ (МП) прокоментували, чому деякі їхні служителі беруть до рук зброю та підтримують терористів ДНР та ЛНР

Речник УПЦ (Московського Патріархату) Георгій Коваленко підкреслив, що Українська Православна Церква (Московського Патріархату) не має певної обов’язкової політичної позиції щодо свого духовенства. Про це він сказав на прес-конференції у Києві після запитання про те, чому деякі служителі УПЦ (МП) беруть до рук зброю або підтримують терористів від ДНР та ЛНР.

За словами протоєрея Коваленка, Церква благословляє поважати людей з іншою думкою і вирішувати справи не зброєю, а словом. І Церква закликала усіх скласти зброю перед гробом з тілом митрополита Володимира, після чого було публічне засудження Політичного православ’я та агресії на Сході та Півдні країни.

«Я особисто розмовляв зі священиками в Донецьку, які не тільки просили від обличчя матерів повернути їхніх дітей, яких кинули копати окопи чи захищати блокпости. Проблемами ж церковних заручників займається спецкомісія всередині УПЦ. Ми про це не говоримо, щоб не задіяти шкоди, ми співпрацювали з ОБСЄ тощо», - відповів речник.

Окрім того, УПЦ мовчала про ситуацію з буцімто освяченням прапора ДНР в одній із православних церков МП саме з таких причин, додав він. Так само вони офіційно не коментували ситуацію навколо Святогірської лаври, куди сьогодні відправляється гуманітарна допомога, тому що вона допомагає 4 тисячам мешканців, які лишились без будь-якої підтримки.

«Щодо ситуації з нібито освяченням прапора ДНР. До священика у храм прийшли двоє чоловіків у формі, спитавши, чи благословляє він ікони. Коли він повернувся з усім належним для освячення, там вже були 20 людей зі зброєю, а окрім ікони збоку було знамено ДНР. Але при цьому на жодному фото з того дня немає доказів, що священик щось кропить… Якщо священик змінює рясу на камуфляж, а хрест на зброю – він відповідатиме як громадянин. Церква прямо засудила подібні прояви. Наші священики лишаються на Сході і окормляють людей, які потребують допомоги. І одночасно Церква стоїть на позиціях державних і позиціях суверенітету», - заявив голова інформаційного відділу.

Нагадаємо, що раніше не один раз лунали звинувачення на адресу УПЦ щодо переховування бойовиків зі зброєю у храмах, зокрема нібито у Святогірській лаврі, як і оприлюднювались фото священиків УПЦ (МП) зі зброєю у руках на блокпостах терористів.

За матеріалами:RISU

Залишайте свої коментарі

0 / 300 Обмежання символів
Ваш текст повинен бути між 10-300 символів
  • Коментарів немає
ShoppingASEhandelASErhvervIndexDKServiceIndexDK