Цитата дня:

Піст робить нас уважнішими до Божої волі в будь-якій ситуації.
Лін М. Боаб.

В Україні оголошено дводенний траур за загиблими в Одесі

Сьогодні, 3 травня 2014 р., в.о. президента України Олександр Турчинов підписав указ про оголошення дводенного трауру за загиблими в Одесі.

Турчинов висловив співчуття сім'ям загиблих героїв і наголосив, що українцям варто зробити висновки з цієї трагедії, яка "відбулася насамперед через зовнішню провокацію" "Друге травня стало для України трагічним днем. Я підписав указ про дводенний траур в Україні за героями, які загинули в ході антитерористичної операції та за загиблими в ході трагічних подій в Одесі", — сказав Турчинов. Він наголосив, що українські військові та правоохоронці продовжуватимуть боротьбу проти тероризму та бандитизму, за мир і спокій у нашій державі "В той же час, ми маємо припинити будь-які громадянські протистояння всередині країни, бути єдиними у боротьбі із зовнішнім агресором",  — сказав в. о. президента. Нагадаємо, в Одесі оголосили триденну жалобу за загиблими. Міська рада рекомендує обмежити розважальні заходи в місті.

2 травня в Одесі сталися сутички між сепаратистами, озброєними вогнепальною зброєю, і проукраїнськими активістами. Загинуло кілька активістів. Потім активісти на Куликовому полі знесли табір сепаратистів, які забарикадувалися в Будинку профспілок. У будівлі почалася пожежа, внаслідок якої також загинули люди.

За останніми даними, в Одесі після учорашніх сутичок між проукраїнськими активістами і сепаратистами до лікарень звернулися 214 осіб, із них 27 — у дуже тяжкому стані. Загинули 46 осіб.

Джерело: CREDO

Залишайте свої коментарі

0 / 300 Обмежання символів
Ваш текст повинен бути між 10-300 символів
  • Коментарів немає
ShoppingASEhandelASErhvervIndexDKServiceIndexDK