Цитата дня:

Через молитву ми починаємо розуміти, як відновити рівновагу в нашому житті і поставити Бога в центр.
Лін М. Бсюб.

У Криму почалися репресії проти Київського Патріархату

У кримській єпархії Української православної церкви (Київського Патріархату ) заявляють, що влада півострова відбирає у них храми.

"Висловлюємо свою стурбованість з приводу протидії діяльності храмів Кримської єпархії УПЦ КП", - йдеться у відкритому зверненні архиєпископа Сімферопольського і Кримського Климента, передає Цензор.НЕТ.

Кримська єпархія Української Православної Церкви Київського Патріархату заявляє про порушення чинною владою Криму попередніх письмових гарантій недоторканості парафій Київського Патріархату в Криму. У Севастополі в Київського Патріархату фактично відібрано храм Священномученика Климента Римського на території Навчального загону ВМС України. Російські військові, що здійснюють охорону, не пускають в храм настоятеля архимандрита Макарія (Щіпакова), етнічного росіянина, колишнього військовослужбовця Військово-морського флоту, і його парафіян. Всі спроби керуючого Кримською єпархією зустрітися з представниками чинної міської влади Севастополя з цього та інших питань виявилися марними.

В Київського Патріархату фактично відібраний храм Покрови Божої Матері в селищі Перевальному. На настоятеля протоієрея Івана Катькало та місцевих вірних Української Православної Церкви Київського Патріархату чинять психологічний тиск представники УПЦ Московського Патріархату. На свято Входу Господнього в Єрусалим (Вербна неділя) молоді люди в камуфляжі намагалися спровокувати конфлікт.

Зазначимо, що в березні цього року радник Кабінету міністрів Автономної республіки Крим з питань оборони і безпеки полковник Ігор Стрєлков підписав документ, згідно з яким усім органам державної влади Криму наказано рішуче протидіяти спробам заволодіти майном і перешкоди діяльності храмів Української Православної Церкви Київського Патріархату в Криму. Цей лист, за словами Стрєлкова, було погоджено з Патріархом Кирилом і є письмовими гарантіями влади Криму, про недоторканість Київського Патріархату в Криму.

Враховуючи вищезазначене архиєпископ Сімферопольський і Кримський Климент від імені всієї Кримської єпархії Української Православної Церкви Київського Патріархату звертається до Президента Російської Федерації Володимира Путіна з вимогою - забезпечити рівні права українського Криму, вірним Київського Патріархату в Криму на вільне здійснення молитовного та церковного життя, вільне сповідання Православної віри і національно -культурних традицій ", - сказано в повідомленні.

"Ми вимагаємо, щоб Російська Федерація і влада Криму виконували зобов'язання, в тому числі міжнародні, з дотримання прав людини і громадянина, забезпечення свободи совісті та прав релігійних організацій, дотримання принципів неупередженості та рівності у ставленні влади до релігійних організацій і етнічних груп. Вимагаємо припинити утиски православних українців у Криму і повернути громадам відібрані або заблоковані храми. У зв'язку з фактичною неможливістю молитися в храмі Священномученика Климента в Севастополі вимагаємо від Президента Російської Федерації Володимира Путіна доручити міській владі Севастополя виділити Кримській єпархії Української Православної Церкви Київського Патріархату земельну ділянку для будівництва типового храму та приміщення для тимчасового здійснення богослужінь ", - заявили в УПЦ КП.

"Звертаємося до виконуючого обов'язки Президента України, Голови Верховної Ради - Олександра Турчинова, Прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка і складу Кабінету міністрів з вимогою захистити українців і православних вірних Київського Патріархату в Криму."

За матеріалами: Католицький оглядач

Залишайте свої коментарі

0 / 300 Обмежання символів
Ваш текст повинен бути між 10-300 символів
  • Коментарів немає
ShoppingASEhandelASErhvervIndexDKServiceIndexDK