Цитата дня:

Наблизьтеся до Бога, і він наблизиться до вас. Очистьте руки, грішники! Освятіть серця, двоєдушники
(І Петр. 4,8).

“За Божою милістю і Його повелінням ми впровадили на престіл єпископа Коломийсько-Чернівецької єпархії”, - Блаженніший Святослав у Коломиї

“Попри всі негаразди і незгоди Українська Греко-Католицька Церкви розвивається і росте. Господь Бог посилає свого Святого Духа, щоби це церковне Христове Тіло було запевненням стабільності, непорушності нашої української незалежної держави”, - наголосив Блаженніший Святослав під час інтронізації єпископа Коломийсько-Чернівецького владики Василія (Івасюка), яка відбулась 22 березня 2014 р. у м. Коломиї Івано-Франківської обл. у катедральному храмі Преображення Христового.

Після Чину інтронізації була відслужена Божественна Архієрейська Літургія, яку очолив Блаженніший Святослав у співслужінні одинадцяти Архієреїв УГКЦ та РКЦ і близько двох сотень священиків.

У проповіді Глава УГКЦ розповів історію свята сорока мучеників Севастійських, яких Церква вшановує у цей день. Проповідник відзначив, що вони мужньо змагалися як воїни не тільки людською зброєю, а силою Божого Слова і залишалися вірними присязі. В морозну ніч їх завели у Севастійське озеро, щоб покарати смертю за вірність Христові. “Ця історія початку IV ст. якось дуже глибоко перегукується з тим, що переживає наш народ. Протягом останніх місяців, як знайомим для нас є образ стояння на морозі. Як знайомим для нас є відчуття Божої сили. Тої сили, яка виганяє з України улесливих і диких, яка прославляє своїх мучеників славою святих”, - сказав Блаженніший Святослав.

Верховний Архієпископ УГКЦ розповів про зустріч із Папою Франциском. Вселенський Архієрей запевнив, що його помочі для українського народу не забракне. Під час цієї аудієнції Папа Франциск уділив особливе благословення для УГКЦ. Слова привітань виголосив Апостольський Нунцій в Україні Архиєпископ Томас Едвард Ґаліксон і побажав завжди покладати свої надії на Бога.

“Щиро дякую Богові за прожите життя і прошу помочі, щоб нести хрест через Севастійське озеро. Хочу подякувати Пресвятій Богородиці в іконі Зарваницької Матер Божої”, - сказав у подячному слові владика Василій (Івасюк). Архієрей згадав всіх попередніх Єпископів на Коломийсько-Чернівецькому престолі та їхній вклад у розвиток і становлення єпархії.

Священики на знак послуху новому Правлячому Архієреєві підходили до владики Василія за благословенням, а також численні миряни і представники влади.

Участь в Богослуженні взяв Апостольський Нунцій в Україні Архиєпископ Томас Едвард Ґаліксон, владика Володимир (Війтишин), Митрополит Івано-Франківський, владика Василь (Семенюк), Митрополит Тернопільський, владика Богдан (Дзюрах), Адміністратор Патріршої курії УГКЦ, владика Мілан (Шашік) із Мукачівської єпархії ГКЦ, владика Йосафат (Говера), Екзарх Луцький, владика Венедикт (Алексійчук), Єпископ-помічник Львівської архиєпархії УГКЦ, владика Ярослав (Приріз), Єпарх Самбірсько-Дрогобицький, владика Михаїл Колтун, Єпарх Сокальсько-Жовківський, владика Станіслав Широкопадюк, Єпископ-помічник Київсько-Житомирської дієцезії РКЦ, владика-номінат Михайло Бубній, перший Екзарх Одеський.

За особливі заслуги перед Церквою грамотами і відзнаками Святішого Отця були відзначені о. Богдан Іванюк, декан Яремчанський та п. Мирослав Прусак. Від імені священиків і мирян Коломийсько-Чернівецької єпархії владику Василія з інтронізацією привітав о. мітрат Василь Мельничук, канлер єпархії. Далі Архієрея вітали Єпископи, священики, миряни і представники влади.

Також у нижньому храмі катедрального собору Блаженніший Святослав благословив відкриття виставки сакрального мистецтва з колекції світлої пам’яті владики Миколая Сімкайла. Експозиція виставки має великопосну тематику і підготовлена спільно Національним музеєм народного мистецтва Гуцульщини та Покуття ім. о. Й.Кобринського.

Прес-служба Коломийсько-Чернівецької єпархії

Залишайте свої коментарі

0 / 300 Обмежання символів
Ваш текст повинен бути між 10-300 символів
  • Коментарів немає
ShoppingASEhandelASErhvervIndexDKServiceIndexDK